torstai 26. lokakuuta 2017

Halloweenin omena-kurpitsapalat




Olen miettinyt näinä päivinä paljon sitä minkälaisia herkkuja loihtisin tänä vuonna meidän perheemme Halloweenin juhlapöytään. Tänään aamusella sain sitten päähäni idean jota päätin lähteä testaamaan. Seuraava resepti on siis täysin oma luomukseni. On aina jännää lähteä kokeilemaan jotain sellaista mitä ei vielä aijemmin ole tehty. Omat reseptit on aina pieni riski varsinkin kun kyseessä ei ole ammattilainen vaan ihan vain kotileipuri. :) Tänään onnistuin kuitenkin mielestäni oikein hyvin ja saimme mahtavia leivonnaisia Halloweeniksi. ♥ 

Kurpitsa jota tässä reseptissä on hyödynnetty on oman maan tuotos. Keräsimme sadon viime viikonloppuna ja olemme kovin tyytyväisiä meidän ensimmäiseen kurpitsasatoomme. :) Kokeilkaa ihmeessä näitä herkullisia omena-kurpitsapaloja myös kotona ja tulkaa kertomaan omia mielipiteitänne!

Ainekset:
1,5 dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
1 dl kaakaojauhetta
Ripaus suolaa
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljajauhetta
1 tl vaniliinisokeria
3 rkl piparminttuaromia
3 dl maitoa
1/2 omena
1 dl kurpitsaa

Päälle:
Noin 3 kpl punaisia omenoita
Kurpitsaa
Hieman kanelia

1. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään. Lisää joukkoon maito sekä piparminttuaromi.

2. Kuori ja pilko puolikas omena ja kurpitsa pieniksi palasiksi ja lisää sitten taikinan joukkoon. Kääntelee taikinaa varovasti.

3. Kaada taikina leivinpaperin päälle uunipellille ja viipaloi omenat sekä loput kurpitsasta. Asettele viipaleet kauniisti taikinan päälle ja ripottele hieman kanelia.

4. Paista 200 asteisessa uunissa noin 25 minuuttia. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti