keskiviikko 11. lokakuuta 2017

Maidoton omenapiirakka



Tässä on ollut pitkä tauko siitä kun viimeksi olen blogin avannut ja suuri osa resepteistäkin on poissa. Nyt olen kuitenkin päättänyt aloittaa alusta ja Snow White -leivontablogi herää taas henkiin. :) 

Blogin pariin palaamme tottakai perinteisellä ja herkullisella omenapiiraalla. Moni voi varmasti jo blogin nimestä sekä ulkoasusta päätellä, että Lumikki on minulle sydäntä lähellä oleva satuhahmo. Olen herättänyt blogin taas henkiin sitä kunnioittaen. :) Snow White blogi tulee pitämään sisällään niin makeaa kuin suolaista ja pyrin luomaan teille kattavan sekä monipuolisen leivontablogin joka tuo hyvää mieltä.

Lumikki on yksi suosikki satuhahmoni joten arvata saattaa että myös omenapiirakka on yksi suosikki leipomuksistani. Tässä ensimmäisessä postauksessa tahdon jakaa teille oman, herkullisen reseptini ja näin ollen startata uudistuneen Snow White -leivontasivuston! :)

Taikina:
2 kpl kananmunia
Noin 50 g sulatettua voita
Tilkka öljyä
1.5 dl omenamehua
3 dl vehnäjauhoja
1.5 dl sokeria
Ripaus suolaa
1.5 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1 tl kardemummaa

Päälle:
2 isoa tai 4 pientä omenaa
Hieman sulatettua voita
Kanelia

Ohje:
1. Sulata voi kattilassa hiljalleen miedolla lämmöllä. Riko kananmunat ja sekoita munien joukkoon kaikki taikinan aineet. Lopuksi lisää voi mutta säästä sitä myös hieman piirakan päälle. Älä vatkaa vaan kääntele taikinaa hiljalleen. 

2. Kaada taikina voideltuun piirakkavuokaan ja levitä tasaisesti. 

3. Lohko (ja halutessasi kuori) omenat. Tee mahdollisimman ohuita ja sieviä siivuja. Aseta omenalohkot piirakan päälle ja ripottele pintaan kanelia. Lopuksi kaada vielä hieman sulatettua voita piiraan päälle. 

4. Paista 180 asteisessa uunissa noin 35 minuuttia. Kokeile kypsyys tikulla. 








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti