perjantai 26. toukokuuta 2017

Helpot hampurilaiset


Hampurilaiset kuuluvat varmasti monen lapsiperheen lemppareihin. Kahden lapsen äitinä olen huomannut ettei aikaa välttämättä aina ole tarpeeksi valmistamaan suuria ja ihmeellisiä annoksia sillä lapset tahtovat hyvää ruokaa mahdollisimman nopeasti. 

Nämä hampurilaiset ovat varma valinta silloin kun tahdot loihtia jotain hyvää nopeasti ja helposti. Yksinkertaiset ja lapsille maistuvat hampurilaiset valmistuvat hetkessä. Lisukkeena sopii erinomaisesti vaikkapa itse tehdyt lankkuperunat. 

Jauhelihapihvit Ainekset:
400 g jauhelihaa
1 dl maitoa
0,5 dl korppujauhoa
2 kananmunaa
1 sipuli
suolaa + pippuria
tilliä

Täyte:
Kananmunaa
Valkosipuli majoneesia
Aitoa sweet & sour ketsuppia
Sipulia

Muuta:
Sämpylöitä

1. Sekoita maito korppujauhoihin ja anna turvota hetki. Lisää hienonnettu sipuli, jauheliha, kananmunat sekä mausteet ja sekoita hyvin. Muotoile taikinasta oman mielen mukaan pihvejä ja paista ne pannulla kypsiksi. Lisää paistohetkellä myös pihvien pintaan hieman suolaa ja pippuria antamaan makua.  

2. Pilko sipuli ja paista  kananmunat pannulla kypsiksi. Kaada reilusti öljyä kattilaan ja kuumenna sitä hieman. Kääntele sämpylöitä öljyssä hetki jonka jälkeen voit ryhtyä kasaamaan hampurilaista oman mielen mukaan.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti